poniedziałek, 16 września 2013

Ciastka ze śliwkami



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • śliwki
  • trochę wody
  • jajko do posmarowania ciastek
  • cukier
Ciasto pokroić na kawałaki - u mnie prostokąty. Śliwki umyć, pokroić w ćwiartki, poukładać na płatach ciasta francuskiego. Jeśli zostało Wam ciasta (mnie zostało), to można zrobić dodatkowe brzegi - najlepszym sposobem na ich "sklejenie" jest posmarowanie ciasta wodą. Śliwki posypać cukrem. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 180st. C przez ok. 10 min. 


1 komentarz:

Jeśli podoba Ci się to co robimy, zapraszamy do kontaktu z nami. Możemy wykonać specjalnie dla Ciebie kartki, biżuterię, zaproszenia...
****Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170