poniedziałek, 23 grudnia 2013

Ciastka kruche z orzechem włoskim

Przepis na kruche ciasteczka z orzechem włoskim:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
    Składniki zagniatamy, wałkujemy ciasto na grubość ok 4-5 mm, wykrawamy ciasteczka, układamy na blaszce i smarujemy jajkiem, na ciastka wykładamy połówki orzechów włoskich - można dodatkowo posypać gruboziarnistym cukrem brązowym.Pieczemy ok 8 minut w temp. 180 st.C.

    Smacznych Świąt ;)



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Jeśli podoba Ci się to co robimy, zapraszamy do kontaktu z nami. Możemy wykonać specjalnie dla Ciebie kartki, biżuterię, zaproszenia...
    ****Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170