Przepis na kruche ciasteczka z orzechem włoskim:
- 30 dag mąki
- 20 dag masła
- 10 dag cukru
Składniki zagniatamy, wałkujemy ciasto na grubość ok 4-5 mm, wykrawamy ciasteczka, układamy na blaszce i smarujemy jajkiem, na ciastka wykładamy połówki orzechów włoskich - można dodatkowo posypać gruboziarnistym cukrem brązowym.Pieczemy ok 8 minut w temp. 180 st.C.
Smacznych Świąt ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się to co robimy, zapraszamy do kontaktu z nami. Możemy wykonać specjalnie dla Ciebie kartki, biżuterię, zaproszenia...
****Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170