czwartek, 22 sierpnia 2013

Sernik na zimno


Sernik na zimno - improwizacja z tego co miałam akurat w domu:
  • galaretka cytrynowa x2
  • galaretka wiśniowa x1
  • świeże maliny,
  • biszkopty,
  • serki homogenizowane waniliowe 2x400g
Na dno tortownicy układamy biszkopty, robimy galaretki cytrynowe w 250ml wody, jak przestygną dodajemy do serków homogenizowanych i mieszamy. Na biszkopty wrzucamy maliny, lub inne owoce wg uznania, zalewamy lekko tężejąca masą z serkami, wstawiamy do lodówki aby tężało bardziej, robimy galaretkę wiśniową już wg przepisu na opakowaniu i gdy ostygnie całkowicie wlewamy na stężałą już część sernika. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Sernik jest smaczny i prosty :) Polecam!
Magda


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli podoba Ci się to co robimy, zapraszamy do kontaktu z nami. Możemy wykonać specjalnie dla Ciebie kartki, biżuterię, zaproszenia...
****Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170