Sernik na zimno - improwizacja z tego co miałam akurat w domu:
- galaretka cytrynowa x2
- galaretka wiśniowa x1
- świeże maliny,
- biszkopty,
- serki homogenizowane waniliowe 2x400g
Na
dno tortownicy układamy biszkopty, robimy galaretki cytrynowe w 250ml
wody, jak przestygną dodajemy do serków homogenizowanych i mieszamy. Na
biszkopty wrzucamy maliny, lub inne owoce wg uznania, zalewamy lekko
tężejąca masą z serkami, wstawiamy do lodówki aby tężało bardziej,
robimy galaretkę wiśniową już wg przepisu na opakowaniu i gdy ostygnie
całkowicie wlewamy na stężałą już część sernika. Wstawiamy do
lodówki do całkowitego stężenia.
Sernik jest smaczny i prosty :) Polecam!
Magda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli podoba Ci się to co robimy, zapraszamy do kontaktu z nami. Możemy wykonać specjalnie dla Ciebie kartki, biżuterię, zaproszenia...
****Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170